Slutsnackat

Cover I made for the book Slutsnackat, edited by Frances Tuuloskorpi.

It’s the third part of a series of anthologies about work-related conflicts.

slutsnackat

 

Here’s the (Swedish) back cover text:

– Det spelar ingen roll om jag säger ifrån på jobbet.

Det är ofta sant. Men testa att byta ut jag mot vi. Testa att byta ut jag mot alla. Då kan det bli folkrörelse i stället för gnäll. Som här i Slutsnackat där brevbärare och tågvärdar berättar om hur de kommer fram till att sätta stopp för övertidsarbete. Sopgubbar följer regler till punkt och pricka så att chefen sliter sitt hår. Sjuksköterskestudenter i Inte under 24000-rörelsen förvandlar anställningsintervjuer till lönekamp. Personliga assistenter sätter ner foten för att få månadslön. Sjuksköterskor säger upp sig kollektivt inför hotande försämringar. Deltidare och visstidare tar täten i striden för ett hotat helgtillägg. Timanställda tackar nej till kortare arbetspass. Bemanningsanställda säger Solidarnosc! Här finner du också en urskruvad saftblandare, tio kilo gömd blandfärs, nästan en ockupation, en uppviglande tomte och den stora kjolstriden.

 

Read more about it at Folkrörelselinjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *