Valet 2010 del 1: FP + SD…

Another one in swedish only. Provocations about the upcoming swedish election…

Snart val och det är mycket att bli provocerad över. Tänkte samla en del tankar från mina Facebook-statusar senaste tiden…

Råkade till exempel sätta på radion igår och trodde vi hade hamnat på SDs radiokanal. Det var prat om att “de agar ju sina barn” och att språktest vore en bra ide. Den typen som inte handlar om språk utan om att visa att man förstår och smälter in i den Svenska Kulturen. Sedan visade det sig att det var en intervju. Hann precis börja prata om att det är en dålig idé att låta dem komma till tals på det viset, för ju mer man hör den typen av åsikter i media desto mer framstår de som normala och allmänt vedertagna. Strax därpå kom det fram att det inte alls var SD utan Jan Björklund.

Står fast vid att det inte är någon bra idé att låta dem komma till tals. I eftersnacket pratades det om Björklunds mediapersonlighet och om FPs skolpolitik, men inte alls om det som jag hörde vilket var precis i slutet av intervjun. Still, ordning och reda kombinerat med kulturfascism och överlag unken syn på andra människor kombinerat med ekonomisk liberalism. Nä fy fan.

Och så nåt pucko som ringde in och pratade om att om alla har jobb så blir de ju inga klassklyftor. Eh, va?

På tal om Sverigedemokraterna så såg jag en debatt mellan Gudrun Schyman (Fi) och Jimmie Åkessn (SD) i Agenda.

Underligt nog har jag sett en del kommentarer som hävdar att Åkessn på något sätt lyckats bäst i debatte. Med motiveringen att Schyman talar över huvudet på folk. I min värld säger hon helt enkelt bara vettiga saker. Vanlig simpel feminism, liksom. Har lite svårt att förstå hur det plötsligt går att vinna en debatt genom att vara dum i huvudet. Är inte det att tro ganska lite om folks intelligens?

Svensk Folkeparti presenterar: Nyamko Sabuni!

För det viktigaste är att folk har jobb. Om det sedan är riktiga skitjobb med kassa villkor spelar ingen roll. Eller snarare, det är positivt eftersom det som är bra för svenska företag är bra för Sverige och Sverige är ju det Finaste vi har.

Vad är det för land vi bor i egentligen? Danmark?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *