You, Me and Tommy Lee, about me.

Check this out: Article about me by Hannah Oredsson at the You, Me & Tommy Lee blog.

This bit about Piracy is Liberation, CBK and Wormgod. In Swedish:

Think outside the city

Vecka 43
Mattias Elftorp är helt rätt i tiden. Och han har något som inte alls beror på timing eller trend; hängivelse.
Han har gått alla tre steg (år 1, år 2 och kreativt friår) på Serieskolan i Malmö med några års mellanrum. Han startade upp C’est Bon Kultur tillsammans med Oskar Aspman, Jacob Kindstedt och Daniel Novakovic. Denna alternativa seriekulturförening kan med sina antologier numera konkurrera med klassiker som Galago. Mattias är också mottagare av en rad stipendier, bistånd som utan undantag går rakt in i hans konst igen.
Mattias kombination av konst, populärkultur och politik skapar ett unikt stilgrepp som hittills främst fått sitt uttryck i hans mastodontprojekt cyberpunkserien Piracy is Liberation. Den 7:e delen kom ut nyligen och hans mål är 20 stycken. Med tanke på hans ovan nämnda engagemang tvivlar jag inte en sekund på att han kommer att nå dit. Det som framförallt övertygar mig om att Piracy is Liberation är en serie att hålla ögonen på är att den inte liknar något som jag vanligtvis gillar i bildberättarväg. Men jag kan inte lägga ner den när jag börjat läsa och ser fram emot att läsa varenda del. Den är mörk och dystopisk, queer och radikal. Det politiska perspektivet är konstant närvarande utan att väga tyngre än intrigen. Som läsare sugs man in en liten bit till för varje sida som vänds.
Mattias håller sig konstant på fronten. Han är inte rädd för nya grepp. Han lämnade nyss C’est Bon Kultur för konstprojektet Wormgod som han driver tillsammans med Susanne Johansson. Wormgod har redan hunnit med en handfull utställningar och utgivningen av 007 Spiders ur Piracy-serien. Ni kan vänta er att se Wormgod poppa upp lite varstans inom kort, och var inte rädda för att leta i ett mörkt skrymsle nära er… Det är därifrån bilderna, musiken och berättelserna kommer. Alla potentiella portaler till en dystopisk och otrolig framtid eller parallell värld.

Hemsida: http://www.elftorp.com/

Piracy is Liberation: www.elftorp.com/freeinformation

Wormgod: http://www.wormgod.net/

Blogg: http://www.elftorp.wordpress.com/

/Hannah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *