Denna vecka är Tusen Serier inblandade i två arrangemang:

Onsdag 23 april: Världsbokdagen på Rosengårdsbiblioteket

Serieutställning invigs 16.00
Författare på scen 17.00

Världsbokdagen på Rosengårdsbiblioteket har i år migrationsberättelser i fokus utifrån muntlig berättartradition och serieförfattande. De medverkande ger exempel på hur man lyfter fram sin egen eller andras upplevelser och skapar någonting utifrån det för att ge en korrektare bild av samhället och för att medverka till förändring.

På scen från Tusen Serier: Amalia Alvarez (FEM PAPPERSLÖSA KVINNORS HISTORIER), Raquel Lozano (BEKELE) och Mattias Elftorp (BEKELE och JAG & MIN PAPPA & ZLATAN).

Andra medverkande är Ali Ahmadi (Asylstafetten mm) och representanter från svensk-somaliska föreningen Hidde Iyo Dhaqan som gjort boken EGNA RÖSTER, EGNA BILDER.

SERIEUTSTÄLLNING (23/4-7/5)
Tusen Serier År 1: Bilder, texter och seriesidor ur det första året av bokutgivning. Åtta författare, tecknare och serieskapare har gjort sex böcker om allt från papperslösa kvinnors vardag till kolosser som kommit från framtiden för att förgöra vår tid till triangeldrama och fotboll.

1000year1

Fredag 25 april kl 0930: Jorge Varas Varilla på Serieskolan

Jorge Varas Varilla gästar Serieskolan i Malmö för att hålla ett föredrag om chilensk seriehistoria.

Jorge Varas Varilla är en veteran inom serier och skämtteckningar och hade i december 2013 utställningen GRAFISK HUMOR på Tusen Seriers lokal i Malmö.