Jantelagen…

“Annie Lööf, som enligt egen utsago vuxit upp i en enormt trygg miljö med bästa möjliga förutsättningar, som är både jurist, näringsminister och partiledare – med bättre lön än nästan alla andra svenska politiker – begränsas alltså av strukturen JANTELAGEN?

Detta är fortfarande den enda strukturella diskriminering högern erkänner och är beredd att faktiskt prata om.”

http://www.politism.se/story/jantelagen-ar-den-enda-strukturen-hogern-erkanner/#post-10643

Detta är Jantelagen.

Detta är en motion som lagts i riksdagen av ett gäng moderater, om förbud mot Jantelagen.

När jag blir stor och kommer in i riksdagen ska jag också lägga massa plojmotioner! Ungefär som sverigedemokrater som pratar om att de ska avskaffa Sharialagarna i Sverige. Murphy’s lag borde tex avskaffas.

Men jag har också problem med Jantelagen. Särskilt dess underparagrafer, som tex:
-Lyssna inte på konstig musik (vilket är ett helt objektivt begrepp).
-Titta inte på utländsk film (dvs icke-Hollywood).
-Syssla inte med konst som inte föreställer något.
-Titta på TV.
-Var hel och ren.
-Läs inte utländska serier (du ska välja mellan svensk självbiografi, Disney, superhjältar, manga och ev europeiska äventyrsserier).
-Avvik inte från din könsroll.
-Fira jul.
-Dissa inte Melodifestivalen.
osv.
Man skulle kunna sammanfatta det med: Avvik inte från Verklighetens Folk, vilket var ett påhitt från Ny Demokrati som Alliansen (KD) plockade upp. Vilket gör det hela ännu roligare.

Det går alltså inte bara ut på att hindra såna som Annie Lööf att nå längre med sina karriärer utan drabbar också oss som bara är intresserade av saker som sticker ut ur mängden lite för mycket. Har du bott i en storstad hela livet kanske du inte känner igen dig i det här lika mycket som om du vuxit upp i en håla, men jag lovar dig att detta finns.

Ett annat exempel på brott mot Jantelagen är invandrare som inte vill omfamna och assimileras av det svenska samhället. Men jag hade nog också varit jävligt skeptisk om jag möttes av det välkomnande som den svenska migrationspolitiken ofta erbjuder. Får man budskapet: “Hej, vad fan gör du här, ska du gå snart eller? Vem tror du att du är som skulle ha rätt att vistas på det här stället?” så blir nog vemsomhelst lite tveksam till om det är något man vill anamma. Därför blir det svårt att beskylla “mångkulturen” för saken. Vill man lösa problemet så är det en human och öppen migrationspolitik som gäller.

Men det är såklart inte de här sakerna högern reagerar mot. De vill bara få lite mer uppmuntran och grattisrop när de bygger sina liv på att exploatera andra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *