Sveriges första serie skriven i hypertext!

PRESSMEDDELANDE

Sveriges första serie skriven i hypertext!
Wormgod släpper nu det första svenska seriealbum som är skrivet i hypertext! Hypertext är det som internet bygger på, att texter länkas till varandra. På samma sätt går detta seriealbum att läsa antingen som en rak berättelse eller genom att man hoppar fram och tillbaka i historien. Man kan på så sätt läsa den på ett nytt sätt varje gång man läser om den och det återspeglar hur huvudpersonen upplever världen.

Svensk cyberpunk!
Hypertext Consciousness är en del i den längre serien Piracy is Liberation, som är helt unik i sitt slag då den är en längre svensk science fiction-serie i genren cyberpunk. Cyberpunk som uttryck myntades i slutet av 1970-talet. Några av de mest kända verken är Neuromancer, Bladerunner, The Matrix och japanska Tetsuo: the Iron Man. Författaren och tecknaren Mattias Elftorp både förvaltar och vidareutvecklar detta arv i Piracy is Liberation. Episk cyberpunk på en ambitionsnivå som aldrig tidigare gjorts i Sverige!

Feminism tagen till en ny nivå!
Piracy is Liberation är inte bara Sveriges första cyberpunkalbumserie utan tar också den svenska feministiska serietraditionen ett steg längre. Detta genom att presentera en värld där män och kvinnor redan är jämställda och låta de kvinnliga karaktärerna ha en självklar roll som aktörer, någonting som fortfarande är ovanligt inte bara i serier utan inom de flesta berättande konstformer.

Om författaren…
Mattias Elftorp som skriver och tecknar Piracy is Liberation är kanske mest känd för att ha startat Bamse-debatten i Helsingborgs Dagblad under våren 2011. Han ligger också bakom serien Arg Kanin som syns i olika sammanhang. Under hösten 2010 var han projektledare för vuxen-/alternativseriefestivalen AltCom som hade tema SEX & KRIG. Festivalen görs om i höst med tema NO BORDERS. Han är också en av projektledarna för Seriefrämjandets satsning TUSEN SERIER som går ut på att öppna upp den svenska seriekulturen och göra den lite mindre svenskdominerad.

Nu är serier inte längre bara vardagsrealism eller Kalle Anka!
I och med publiceringen av Mattias Elftorps Piracy is Liberation bryter Wormgod mot en mängd förutfattade meningar kring hur en svensk serie ser ut, både i teckningsstil och i berättelsens innehåll. Att ta en genre som science fiction på allvar och utnyttja den för att säga någonting relevant är nästintill tabu i Sverige, hos både stora och mindre serieförlag. Ett tabu som vi gladeligen bryter!

Piracy is Liberation 010: Hypertext Consciousness finns tillgänglig från nätbokhandlar och utvalda försäljningsställen from den 29 februari.

För intervjuer och/eller recensionsex (även äldre album i serien finns tillgängliga), kontakta info@wormgod.net

Titel: Piracy is Liberation: Hypertext Consciousness
Författare/tecknare: Mattias Elftorp
Omslagsillustratör: Susanne Johansson
Förlag: Wormgod
ISBN: 978-91-978418-5-6

Hemsida för mer information om Piracy is Liberation:
http://www.elftorp.com/freeinformation

Pressbilder:
http://www.elftorp.com/freeinformation/010press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *