Bamse…

Var precis med i Nyhetsmorgon via telefon, angående min recension i Helsingborgs Dagblad av Bamsetidningen som nyligen kommit från Egmont och Migrationsverket. Där var en del skitsnack, framförallt från Annelie Kungsman Persson (Migrationsverket) och jag hade väntat mig att få ordet en gång till och inte bara några meningar i början.

Några av de sista sakerna hon sa var att återvändandet sker på ett värdigt sätt och att alla som har asylskäl får stanna. Man behöver inte läsa många avslagsbesked för att se att det sista inte är sant. Och det sker knappast på ett värdigt sätt. Hade jag fått ordet igen hade jag pratat om förvarstagning och massdeportationer.

Att först låsas in på obestämd tid, utan att ha begått något brott som annars är brukligt, för att sedan väckas mitt i natten, drogas och handfängslas och sättas med våld på ett plan och skickas iväg utan ägodelar till den osäkra situation man lämnat allt för att fly från känns knappast som en värdig behandling.

Nu går jag och lägger mig igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *