Valet 2010 del 4: M…

PROVOKATION

Då och då får man höra om sverigedemokrater som plötsligt har insett att de är med i ett rasistiskt parti och hoppar av. Jag blir alltid lika förbluffad över hur någon kan få för sig att engagera sig i ett parti och uppenbarligen ha noll koll på vad de står för.

Här är en till, denna gång från Moderaterna (som, oavsett sina slogans, inte alls är “nya”).

“Det har gett mig en insyn i vardagen för dem som Välfärdssverige ska värna. Och det var den insynen som gjorde att jag begrep att de Nya Moderaterna i verkligheten inte är det parti för alla som de utger sig för att vara.” Men godmorgon då. Vad är det för fel på folk som inte kan räkna ut saker i förväg som vi andra fattat med arslet redan från början?

Mer om Moderaterna:

‎”Ju fler som jobbar desto bättre sjukvård har vi råd med” (moderatreklam på bussen). Visst. Lägg ansvaret på de arbetslösa och inte på dem som minskar skatterna. De måste ju tänka att det går ihop eftersom de arbetslösa antagligen kommer att få ganska lågavlönade jobb, och det är ju de som har fått minst sänkt skatt.

De missar bara det att 1% för en rik person är väldigt mycket mer än 1% för en fattig om man ser till hur mycket pengar man drar in till vården (tvärtom om man ser till hur det påverkar skattebetalarens levnadsvillkor). Smart.

För ökade klassklyftor gör dem på botten mer motiverade att kämpa, och på så sätt är det i själva verket vägen mot ett bättre samhäller för alla. Eller hur? Jävla idioter…

INSPIRATION

M.I.A – BORN FREE VIDEO OFFICIAL (real and explicit version)
Uploaded by elnino. – Watch more music videos, in HD!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *